MISTERIOZNA SMRT

Suradnik tvrdi: Nikola Tesla je ubijen! Navodno ga je u snu ugušio Hitlerov zapovjednik specijalnih postrojbi

Tako barem tvrdi Alfred Bielek, Teslin suradnik na projektu 'Rainbow'

ZAGREB - Nikola Tesla nije umro prirodnom smrću nego je bio ubijen! Tako barem tvrdi Alfred Bielek, Teslin suradnik na projektu 'Rainbow', pišu srpske Novosti.

Tesla, globalno cijenjeni znanstvenik rođen u Smiljanu u Hrvatskoj, oduvijek privlačio pažnju javnosti svojim teorijama o funkcioniranju svijeta. Jedna od njih je bila mogućnost da se preko elektromagnetskih pola obavlja kretanje u prostoru i vremenu. Upravo je to kasnije urodilo velikim eksperimentom američke vojske u sklopu projekta 'Rainbow' (Duga) .

Prema riječima dr. Velimira Abramovića, znanstvenika i jednog od ponajboljih poznavaoca Tesle, američka je vojska željela iskoristiti neke od Teslinih teorija za praktičnu nakanu. Najviše ih je privlačio upravo pomicanje u vremenu i prostoru jer su smatrali da će tako svoju mornaricu učiniti 'nevidljivom' za radare.

Projekt 'Rainbow' pokrenut je na Sveučilištu Princeton 1936. godine i Tesla je postavljen za ravnatelja grupe koja je na njemu radila. Istraživanje se odvijalo u sklopu princetonskog Zavoda za napredna istraživanja, osnovanog 1933., kojeg su vodili Albert Einstein i John von Neumann .

Do 1940. projekt je tekao prema planu i brojni su pokusi uspješno izvedeni na malim plovilima u vojnom brodogradilištu Brooklyn. Stvorio se temelj za eksperimentom na velikom brodu - razaraču USS Eldridge.

Međutim, tijekom razvoja programa došlo je do ozbiljnog neslaganja između Tesle i von Neumanna. Tesla je upozoravao na moguću opasnost eksperimenta na zdravlje i život posade te je zahtijevao da brod bude prazan. U ožujku 1942. dolazi do svađe s von Neumannom te se Tesla povlači iz Projekta. Desetak mjeseci kasnije, 7. siječnja 1943. Tesla je preminuo.

No, upravo tu Alfred Bielek , samoproglašeni bivši član posade USS Eldridgea i navodni svjedok konačnog eksperimenta u projektu 'Rainbow', tvrdi kako je Tesla ubijen jer je 'previše znao'. S ubojstvom je povezan i Hitlerov najsposobniji zapovjednik specijalnih jedinica Otto Skorzeny. On je, između ostalog, organizirao uhićenje Miklósa Horthyja, mađarskog admirala i regenta u Drugom svjetskom ratu, kao i spašavanje Benita Mussolinija u Italiji. Poslije rata Skorzenyju je dopušteno da nesmetano boravi u Frankovoj Španjolskoj.

Skorzeny u svojim memoarima navodi kako je osobno ubio Teslu ugušivši ga jastukom. Ovu sumnjivu tvrdnju potkrijepljuje pričom da je više puta podmornicom otputovao u SAD.

No, dr. Abramović ne vjeruje u tu priču, već tvrdi kako je Tesla umro prirodnom smrću:

- Sama Teslina smrt bila je neka vrsta njegove osobne svečanosti i više je izgledala na svjesno preseljenje duše u drugi plan postojanja, nego na smrt nekog običnog slavnog čovjeka, zbunjenog i uplašenog pred samo oslobođenjem. Na dva dana pred čas preseljenja duše, Tesla je prestao raditi i zatvorio se u hotelsku sobu tražeći da ga nitko ne ometa. Kada su direktor hotela i sobarica najzad ušli, zatekli su ga elegantno odjevenog kako leži mrtav ruku prekrštenih na grudima, potpuno spreman za odlazak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:46