MONSTRUM JOŠ U BIJEGU

SUZE I JAUCI NA DIRLJIVOM SKUPU U Sarajevu održana komemoracija za policajca kojeg je ubio sumanuti Edin Gačić, kolege obećale da će uhvatiti ubojicu

Edin Gačić (u krugu)
 Ranko Cukovic / REUTERS, screenshot

Policajac Mahir Begić kojeg je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić pokopan je u utorak, a njegove su kolege na komemoraciji prije toga poručile kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja tog zločina za kojim je u tijeku potraga bez presedana u Bosni i Hercegovini.

Na komemoraciji u sarajevskom Domu policije bili su visoki državni dužnosnici poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića te brojne Begićeve kolege i prijatelji.

- Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije od svega, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana - kazao je ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara poručivši kako će ubojica biti izveden pred lice pravde.

Posebice je dirljiv bio istup Hasene Begić, majke ubijenog policajca.

- Ponosna sam majka. Ponosna sam na njegove kolege - kazala je pred okupljenima istaknuvši kako je njen sin cijelog života bio poštenjačina koji je bio i ostao heroj.

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u mjestu Tarčin južno od Sarajeva. Očevidom je utvrđeno kako je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu a analiza je pokazala kako je ubojstvo počinjeno istim oružjem kojim je pet dana prije toga kod Konjica ustrijeljen Saud Sultanić, žrtva Edina Gačića. Begić je u trenutku kada je ubijen bio angažiran na straži, a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskom mjestu.

U potrazi za ubojicom Gačićem trenutačno je angažirano oko tisuću i dvjesto policajaca a vlada Sarajevske županije je ranije tijekom dana raspisala i novčanu nagradu od 25,5 tisuća eura za svaku informaciju koja bi osigurala njegovo pronalaženje i uhićenje. Središte potrage je trenutačno na području južno od Sarajeva prema Konjicu.

Ministar sigurnosti Mektić ocijenio je u utorak kako u ovakvim okolnostima potragu bitno otežava činjenica da su policijske agencije u BiH podijeljene administrativnim granicama što priječi njihovu učinkovitost.

- Na žalost u ovom zločinu veliki udio ima i država. Nisu uspostavljeni potrebni mehanizmi (suradnje) i problem je naša podijeljenost - kazao je Mektić novinarima nakon komemoracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:16