DRAMA U NIŠU

'SVI NA LIJEVU STRANU, ODMAH! NEMAM KOČNICE!' Panika u gradskom autobusu, vozač na najstrmijoj ulici u gradu izgubio kontrolu, putnici u šoku

 screenshot YouTube

Šestero putnika ozlijeđeno je u ponedjeljak oko 11.50 sati kada je gradski autobus u Nišu, u Srbiji, sletio s kolnika u tamošnjoj Durmitorskoj ulici.

Do nesreće u jednoj od najstrmijih ulica u gradu došlo je jer je autobus ostao bez zraka u kočnicama pa se nije uspio zaustaviti na raskrižju, već je nastavio ravno i sletio u kompleks nekadašnje vojarne u kojoj se priprema gradilište jednog stambenog naselja, piše Blic.

Prema prvim informacijama, šestero putnika je lakše ozlijeđeno, a naknadno je u bolnicu prevezena još jedna osoba.

- Autobus nije mogao stati na stanici na uglu Durmitorske, desetak metara je išao lagano, a putnici su trčali za njim. Kada se zaustavio i primio putnike, čekao je oko pet minuta, vjerojatno da izvrši neku provjeru oko kočnica. Onda smo krenuli, stao je na sljedeću stanicu bez problema na sredini Durmitorske. E odatle kada je krenuo, nije više bilo zaustavljanja. Vozač je samo rekao: 'Putnici, brzo prijeđite na lijevu stranu i nazad, nemam kočnice!'

Onda je počeo udarati u stupove javne rasvjete, ograde obiteljskih kuća. Ljudi su vrištali, nastalo je veliko komešanje. Sljedeće čega se sjećam je kada se zaustavio u vojarni, svi su popadali sa sjedišta. Bilo je strašno - kaže putnica Violeta Martinović.

U autobusu je bilo između 10 i 15 putnika, među kojima je jedna djevojčica koja je prevezena u bolnicu. - Uplašila sam se za život, bilo je strašno. Sada ne osjećam ništa, rekli su da se javim popodne ako se nešto promijeni - dodaje ova putnica.

Šef niške uprave za javni prijevoz Saša Petronijević ispričao se putnicima zbog pretrpljenog straha rekavši da je autobus jutros iz garaže izašao ispravan.

- Autobus vozi od prvog polaska od 6 sati, ovo mu je sedmi, osmi krug. Međutim, kada se spuštao niz Durmitorsku ulicu koja ima veliki nagib, izgubio se zrak u sustavu za kočenje, pa se vozač nije mogao zaustaviti na raskrižju, a i kiša je doprinijela da prokliže. Hvala bogu, vozač je bio priseban pa je izbjegao sve pješake i vozila na nogostupu, procijenio je da je najbolje da produži ravno i udari u ovu ogradu. Poslali smo rezervno vozilo tako da linija sada funkcionira normalno, rekao je.

Policija je izvršila očevid i radi na utvrđivanju uzroka nezgode, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:21