STRAVA U FRANCUSKOJ

SVJEDOK UŽASA U STRASBOURGU 'Prvo sam mislio da je netko bacio petarde, a onda sam ugledao mladića ranjenog u glavu. Pokušavao sam ga oživjeti...'

 
 REUTERS

Novinari BBC-ja razgovarali su s muškarcem koji je, kako kaže, prvi priskočio u pomoć muškarcu upucanom na adventskom sajmu u Strasbourgu.

Peter Fritz ispričao je kako je nakon pucnjeva ugledao čovjeka na tlu i priskočio mu u pomoć.

- Čuo sam da je dvaput nešto grunulo, no prvo sam pomislio da su petarde. Ali kad sam se okrenuo, ugledao sam jednu osobu kako leži na zemlji s ranom na glavi. Njegova žena stajala je odmah uz njega. Riječ je o turistima s Tajlanda od nekih 30-ak godina. Pokušali smo ga oživjeti, dali mu umjetno disanje..., kaže Fritz.

U pomoć su priskočili i liječnici iz Njemačke koji su se slučajno zatekli u blizini. Nažalost, bez uspjeha.

- Onda smo ga odvukli u obližnji restoran gdje su slučajno bili neki liječnici iz Njemačke. Kolima Hitne pomoći trebalo je više od 45 minuta da dođu. Vjerojatno se nisu mogli probiti radi blokade koja je već bila postavljena. No, bili smo na telefonskoj vezi s liječnicima koji su nam rekli da bi nakon 45 minuta pokušavanja svi daljnji napori da ga oživimo bili uzaludni. Kad su došle nadležne službe, mi smo napustili restoran. S njime je ostala njegova supruga, ispričao je svjedok tragičnih događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:24