OZBILJNA SITUACIJA

TAJLANDSKI MINISTAR IZGUBIO STRPLJENJE Želi istjerati turiste koji ne nose maske: 'Europljani su nevjerojatni. Kako znaju da oni ne šire virus?'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2020. u 14:17

This handout photo taken and released on February 7, 2020 by Thailand's Public Health Ministry shows Health Minister Anutin Charnvirakul (R) handing out protective facemasks to members of the public at a BTS Skytrain station in Bangkok. - Thailand's health minister lashed out at 'western' tourists on February 7 for not wearing face masks amid the coronavirus outbreak, suggesting they be kicked out of the country for putting others at risk. (Photo by Handout / Thailand Public Health Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
AFP

Tajlandski ministar zdravstva rekao je da sve strance koji odbijaju maske protiv širenja koronavirusa treba "izbaciti iz zemlje".

"Ti strani turisti - to treba reći i ambasadama i tajlandskom narodu - odbijaju nositi maske", rekao je novinarima Anutin Charnvirakul u petak.

Komentare je iznio nakon što je javnosti podijelio maske u Bangkoku.

"Kada im uručimo maske, ne uzimaju ih. S takvim ponašanjem, mora ih se izbaciti iz Tajlanda", istaknuo je.

"Uopće ne pokazuju da su zabrinuti zbog situacije. Kineski narod, Azijci - svi ih prihvaćaju (podijeljene maske za lice). Ali Europljani - oni su nevjerojatni. Kako znaju da oni ne šire virus", nastavio je ministar zdravstva.

Anutin se zbog kasnije ispričao na Facebooku.

"Žao mi je što sam danas izgubio strpljenje s nekim strancima iz Europe koji su odbili nositi maske. Ne surađuju time što ih ne nose, dok se mi zauzimamo za to da se spriječi širenje koronavirusa u Tajlandu", napisao je.

Tajlandske vlasti ponovno su sugerirale da su kirurške maske djelotvorna mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.  

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo