JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA

TALAČKA KRIZA NA FILIPINIMA Bivši zaštitar pucao u trgovačkom centru i zatočio 30 ljudi, želi razgovarati s bivšim kolegama i s medijima

 
 AFP

Policija je okružila trgovački centar u San Juanu u blizini Manile na Filipinima nakon što je jedan napadač počeo pucati i nekoliko ljudi uzeo kao taoce.

Video snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje ljude koji vrišteći trče dok zaštitari iznose ranjenog kolegu.

Policija je okružila centar i vlasti su pozvale javnost da se ne približavaju.

"Učinit ćemo sve da stvar prođe mirno te da nitko više ne bude ozlijeđen", rekao je gradonačelnik Zamora.

Jedan je zaštitar ranjen kad je osumnjičeni nasumce pucao iz svog oružja na drugom katu V. Malla u trgovačkoj četvrti u San Juan City na gradskome području Manile, rekao je gradonačelnik San Juan Cityja Francis Zamora.

Gradonačelnik je dodao da je ranjeni zaštitar prevezen u obližnju bolnicu te da je u stabilnom stanju.

'Napadač je naoružan. Imao je pištolj, a vikao je i da ima granate, no to još nismo potvrdili. Za sada su njegovi zahtjevi sljedeći: prvo, želi razgovarati sa svojim kolegama zaštitarima u šoping centru, a drugo, želi razgovarati i s medijima. No za sada pregovarač s njim razgovara, a iz šoping centra su svi evakuirani i područje je sigurno', rekao je Zamora, prenosi Al Jazeera.

Glasnogovornik policije Virgilio Timajo kaže da je evakuirano stotine kupaca i zaposlenika nakon što se čula pucnjava, a sada se sve odvija u uredu uprave centra.

Talačka kriza traje već oko pet sati, a napadač je navodno miran. Zatražio je hranu i vodu, javlja Al Jazeera.

Napadač je nedavno otpušten s posla, a poticao je svoje bivše kolege da mu se pridruže u nekoj vrsti pobune protiv poslodavaca, no nitko mu se nije htio pridružiti pa je danas odlučio doći u šoping centar i otvoriti vatru.

"Bijesan je na upravu trgovačkog centra ili na zaštitarsku agenciju i želi izraziti zgroženost zbog onoga što mu se dogodilo", rekao je Zamora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:02