HOMOSEKSUALNOST I PEDOFILIJA

Tarcisio Bertone: Dobro znam da pedofiliju izaziva homoseksualnost

Vatikanski kardinal i državni tajnik je iznio stav koji je u suprotnosti s dosadašnjim stajalištima Svete Stolice
Vatican Secretary of State Cardinal Tarcisio Bertone answers a question during a news conference in Santiago April 12, 2010. Bertone is in Chile as part of an official visit. REUTERS/Ivan Alvarado (CHILE - Tags: POLITICS RELIGION)
 Reuters

SANTIAGO - Mnogi su psiholozi i psihijatri ustvrdili da ne postoji nikakva veza između celibata i pedofilije . Ali, jednako su tako mnogi od njih ustvrdili, kako su me nedavno izvijestili, da postoji veza između homoseksualnosti i pedofilije.

I to je istina, i to je problem - izjavio je vatikanski kardinal, državni tajnik Tarcisio Bertone, tijekom posjeta Čileu. Ondje je Katolička crkva uzdrmana slučajevima u kojima su svećenici spolno zlostavljali djecu, djevojčice i dječake.

Djevojčica i zatrudnjela

U javnosti je posebno odjeknuo slučaj oca Josea Andresa Aguirre, poznatog kao Otac Tato, koji je optuživan za zlostavljanje djevojčica, od kojih je jedna i zatrudnjela, ali je ostao na službi u katoličkoj školi za djevojčice da bi konačno bio poslan iz Čilea i potom osuđen na 12 godina zatvora.

Jedna od žrtava, identificirana kao Paula, izjavila je kako je s ocem Tatom ušla u spolne odnose kad joj je bilo 16 godina, a da nije smatrala kako je to ozbiljan problem jer su joj drugi svećenici na ispovijedi govorili neka se samo moli.

Bertoneova izjava, koja je izazvala bijesnu reakciju homoseksualnih udruga - ovo je perverzna strategija Vatikana kako bi umanjio svoju etičku i zakonsku odgovornost uspostavljajući lažne i gnusne veze - u izravnom je protivljenju s dosadašnjim stavovima Svete Stolice koja pedofiliju nije povezivala s homoseksualnošću.

To je odgovornost biskupa

Papin je privatni tajnik Georg Gaenswein rekao kako nema koristi od toga da Sveti Otac komentira svaki pojedini slučaj spolnog zlostavljanja jer je riječ o odgovornosti biskupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45