POČINILI SAMOUBOJSTVO

Tinejdžeri ubojice para koji se upoznao na ljetovanju u Hrvatskoj ostavili iza sebe video poruke koje bi mogle otkriti njihove motive

Chynna Deese i Lucas Fowler (lijevo), osumnjičenici za zločin Kam McLeod (u sredini) i Bryer Schmegelsky (desno)
 REUTERS

Mobilni telefon sa snimkom koju su zabilježili Kam McLeod i Bryer Schmegelsky mogla bi otkriti zašto su se njih dvojica upustili u ubilački pohod, piše The Guardian.

Dvojica tinejdžera koje se sumnjiči da su ubili australskog turista Lucasa Fowlera i njegovu djevojku Amerikanku Chynnau Deese, par koji se upoznao na ljetovanju u Hrvatskoj, kao i kanadskog botaničara Leonarda Dycka, ostavili su video poruku s testamentom i posljednjom željom, javlja Toronto Star.

McLeod (19) i Schmegelsky (18) su poruke snimili na svojim mobilnim telefonima prije nego su si oduzeli živote u šumi na sjeveru Manitobe.

Rodbina bjegunaca je dobila priliku vidjeti oko 30 sekundi videa mladića koji su tjednima bili u bijegu od policije. McLeod i Schmegelsky su se oprostili od svojih obitelji u videu i opisali kako žele da budu sahranjeni, kazao je jedan od članova obitelji za novine Star.

Video bi mogao objasniti zašto je za dvojicom mladića koji su ranije radili u Walmartu pokrenuta jedna od najvećih potraga u povijesti Kanade.

McLeod i Schmegelsky su pronađeni mrtvi 7. kolovoza. Pored mrtvih tijela su pronađene dvije puške, koje su podvrgnute analizi da bi se ustanovilo jesu li korištene u ubojstvu Fowlera i Deese uz cestu u Britanskoj Columbiji 15. srpnja.

Chevrolet koji su dvojica mladića koristila u bijegu se pokvario kad su se nalazili na području s minimalnom mogućnošću komunikacije mobitelima.

McLeod i Schmegelsky su također osumnjičeni da su ubili 64-godišnjeg Leonarda Dycka četiri dana kasnije na drugoj cesti u Britanskoj Columbiji.

Tinejdžeri su se dovezli Dyckovom Toyotom RAV4 3,000 km istočno u Gillam, kad je pokrenuta potraga za njima, a koja je okončana pronalaskom njihovih tijela, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:10