NESREĆA

TRAGEDIJA NA SUPERJAHTI KOJU SU KORISTILI UZVANICI CANNESKOG FILMSKOG FESTIVALA Mladić poginuo u groznom sudaru dva luksuzna broda

 Wikimedia.org

Član posade britanske superjahte umro je nakon što je zadobio teške ozljede u sudaru dva broda u okolici Cannesa, piše Daily Mail.

- Poginuli član posade je podizao sidro jahte Minx u trenutku kad je doživio udarac i zadobio teške ozljede, kazao je izvor blizak istrazi, koja je pokrenuta u nedjelju.

- Medicinsko osoblje je pokušalo spasiti 29-godišnjaka, ali je već proglašen mrtvim nakon zastoja srca, kazao je izvor istrage.

Obje jahte su nakon sudara bile vrlo teško oštećene na pramcu, ali su bile u mogućnosti odjedriti nazad u luku nakon toga. Nije bilo izlijevanja goriva.

Žrtvu su opisali kao 'iskusnog člana posade na Minxu', koji se iznajmljuje za prigode kao što su Canneski filmski festival i to za 55.000 eura tjedno, u što nisu uključeni hrana, alkohol, napojnice i gorivo.

Oba plovila su superjahte i imaju posadu od 15 ljudi.

Minx je stara pet godina i opisuju je kao 'idealnu jahtu za najam gdje se možete dobro zabaviti s obitelji i prijateljima'.

Vision je izrađena 2011. i nedavno je stigla u Cannes iz Monaca.

- On je bio član posade na Minxu, jahti koja je bila usidrena na području Canneskog zaljeva. Druga jahta uključena u havariju je Vision, koja se kretala u trenutku nesreće, saznaje se od izvora istrage.

Nije poznato kako je točno poginuo član posade, kazao je izvor, koji je dodao da je 17 putnika s obje jahte 'brzo evakuirano na kopno'.

Brodovi su se nalazili sjeverno od otoka Sveta Margareta, koji je vikendima pun jahti na kojima se održavaju zabave, pogotovo u doba filmskog festivala.

Subota je bila zadnji dan ovogodišnjeg festivala, kad zvijezde iz cijelog svijeta pohrle u Cannes na tjedan dana projekcija filmova, dodjela nagradi i zabava, piše Daily Mail.

Zasad nije poznato jesu li Minx ili Vision bile u najmu neke od zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:28