BITKA ZA VUTRU

TRODNEVNI RAT ZA NAJVEĆE NARKO-SELO NA BALKANU Mafija zoljama gađala policijske komandose u oklopnjacima

Selo u kojem živi oko 2200 ljudi godišnje proizvodi oko 900 tona kanabisa, vrijednog 4,5 milijarde eura
 AFP

TIRANA - Albansko selo Lazaret protekla je tri dana bilo poprište pravog ratnog sukoba između pripadnika specijalne policije i mještana tog sela, koje se smatra jednim od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana, javlja RTS.

Policija je u ponedjeljak poslala svoje službenike kako bi zaustavila proizvodnju i privela osumnjičene proizvođače, pri čemu je ispalila nekoliko metaka, na što su dobro organizirani i teško naoružani mještani odgovorili paljbom iz strojnica i protutenkovskog oružja.

RAT NA PLANTAŽI MARIHUANE Policija ispalila par hitaca, uzvratili im granatama i strojnicama

U teškim okršajima koji su uslijedili, albanske vlasti uputile su 800 policajaca u Lazaret, među njima i pripadnike specijalne policije opremljene oklopnim vozilama.

U dvodnevnom sukobu srećom je ozlijeđena samo jedna osoba, 32-godišnji pripadnik specijalne policije.

Lazaret, selo u kojem živi oko 2200 ljudi, godišnje proizvodi oko 900 tona kanabisa, vrijednog oko 4,5 milijarde eura.

Nakon okončanja sukoba s mještanima, policija je privela šest osoba i zaplijenila više od 11 tona kanabisa, ukupno više od 60.000 stabljika, koje su rasle po poljima, dvorištima, iza kuća, kraj ceste...

Akcija je provedena u sklopu šire policijske operacije suzbijanja prometa opojnim drogama na području cijele države, nakon što je albanski premijer Edi Rama proglasio početak otvorenog rata s mafijom i drogom u toj državi. U tri dana zaplijenjeno je 12 tona marihuane, od čega čak 11 u Lazaretu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:45