SUSRET NA MANHATTANU

TRUMP 'Da, moj sin se sastao s ruskom odvjetnicom kako bi dobio informacije o Hillary, ali to je sasvim legalno'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.08.2018. u 11:09

U.S. President Donald Trump speaks during campaign rally at Mohegan Sun Arena in Wilkes-Barre, Pennsylvania, U.S., August 2, 2018. REUTERS/Leah Millis
REUTERS

Donald Trump

Donald Trump u nedjelju je rekao da se njegov sin sastao s ruskom odvjetnicom "kako bi dobio informacije" o Hillary Clinton, njegovoj protukandidatkinji na predsjedničkim izborima 2016., rekavši da je taj sastanak bio "sasvim legalan".

Američki predsjednik u objavi na Twitteru obrušio se na svoju omiljenu metu, medije glavne struje koje naziva "lažnim vijestima": "Lažne vijesti pišu, što je obična izmišljotina, da sam zabrinut zbog sastanka na kojemu je moj predivni sin Donald bio u Trump Toweru" u lipnju 2016.

- Riječ je o sastanku na koji je otišao kako bi dobio informacije o predstavnici oporbe, koji je sasvim legalan i to se u politici uvijek radi. Ničim nije rezultirao. Nisam znao ništa o tome! - ustvrdio je.

Ovo je prvi put da republikanski predsjednik otvoreno i jasno govori o temi sastanka.

Kad mu je posrednik obećao da će od ruske vlade dobiti kompromitirajuće informacije o Hillary Clinton, Donald Trump Jr. oduševljeno je pristao na susret s ruskom odvjetnicom u Trumpovu neboderu na Manhattanu.

Odvjetnica je poslije nijekala da je povezana s Kremljem.

Sastanku su nazočili i Jared Kushner, zet Donalda Trumpa, te njegov ravnatelj izbornog stožera Paul Manafort.

Iz okružja republikanskog milijardera čulo se nekoliko inačica o tom sastanku otkako su mediji o njemu izvijestili prije godinu dana.

Trumpov sin prvo je bio rekao kako se na sastanku razgovaralo o sporu Washingtona i Moskve zbog posvajanja djece. No otkad je priznao da je njegova tema bila političke naravi, predsjednikovi odvjetnici uporno ističu: sastanak nije bio nezakonit, ništa konkretno iz toga nije proizišlo i Donald Trump nije znao ništa o tome.

Potonji je prošlog tjedna opetovao kako nije znao za sastanak.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo