LJUBOMORA?

TRUMP NAPAO GRETU NAKON ŠTO JE PROGLAŠENA OSOBOM GODINE 'Daj se opusti, nauči kontrolirati svoju ljutnju, odi s prijateljima u kino. Smiješno!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2019. u 16:46

Swedish environmental activist Greta Thunberg watches as U.S. President Donald Trump enters the United Nations to speak with reporters in a still image from video taken in New York City, U.S. September 23, 2019. REUTERS/Andrew Hofstetter TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Donald Trump i Greta Thunberg

Američki predsjednik Donald Trump našalio se u četvrtak na račun "ljutnje" mlade švedske aktivistkinje Grete Thunberg u vezi s klimom, preporučivši joj da se "opusti" i ode u kino.

"To je smiješno", reagirao je stanar Bijele kuće na objavu na Twitteru čestitajući joj na proglašenju "osobe godine" po ocjeni časopisa Time.

"Greta mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju i onda može pogledati neki dobar stari film s prijateljem/prijateljicom!", dodao je. "Opusti se, Greta, opusti se!", zaključio je republikanski milijarder koji je povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog dogovora.

Šesnaestogodišnjakinja koja je javno priznala da pati od lakšeg oblika autizma, postala je u srijedu najmlađa "osoba godine" časopisa Time.

"Sjajno, nevjerojatno, velika je to čast koja je osim meni ukazana i pokretu #FridaysForFuture i aktivistima za klimu diljem svijeta", reagirala je u četvrtak na Twitteru nakon objave informacije u američkom časopisu.

Američki predsjednik je Timeovo priznanje primio 2016.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo