CONRAD BLACK

TRUMP POMILOVAO BIVŠEG MEDIJSKOG TAJKUNA Zbog prevare i ometanja pravde proveo je u zatvoru nekoliko godina, 'izvadio' ga je 'izuzetan karakter'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 07:41

U.S. President Donald Trump speaks at the 38th Annual National Peace Officers Memorial Service on Capitol Hill in Washington, U.S., May 15, 2019. REUTERS/Carlos Barria
REUTERS

Predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je u srijedu puni oprost za bivšeg medijskog tajkuna Conrada Blacka koji je 2007. osuđen za prijevaru i opstrukciju pravde te je u zatvoru proveo tri i pol godine, priopćila je Bijela kuća.

Black (74), britanski državljanin rođen u Kanadi, nekad je vodio tvrtku Hollinger International Inc. koja je posjedovala novine u Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji i Izraelu -Chicago Sun-Times, Daily Telegraph, Jerusalem Post, National Post iz Toronta.

- Slučaj lorda Blacka privukao je široku podršku mnogih istaknutih pojedinaca koji su odlučno jamčili za njegov izuzetan karakter - navodi se u priopćenju Bijele kuće koje je najavilo pomilovanje.

Black, također poznat kao Baron Black od Crossharboura, odrekao se svog kanadskog državljanstva 2001. kako bi dobio pristup u Dom lordova u Britaniji.

On i trojica njegovih bivših suradnika 2007. godine su pred saveznim sudom u Chicagu proglašeni krivim za nezakonito prisvajanje milijuna dolara prihoda koji su trebali pripasti dioničarima tvrtke Hollinger International.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo