MIGRANTI I KRIJUMČARI

Trumpov 'praktički neprobojan' zid lako se može probiti pilom koja u trgovini košta samo 100 dolara

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2019. u 15:13

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump speaks during his visit to a section of the U.S.-Mexico border wall in Otay Mesa, California, U.S. September 18, 2019. REUTERS/Tom Brenner/File Photo
Tom Brenner / REUTERS

Donald Trump

On gradi zid, a oni režu rupe - migranti i krijumčari uspješni su u probijanju "praktično neprobojnog" pograničnog zida koristeći bežične pile koje se mogu nabaviti za manje od 100 dolara po komadu u željezarijama, rekli su pogranični agenti i dužnosnici za Washington Post.

Dužnosnici Trumpove administracije priznali su da su svjesni "nekoliko slučajeva"  kad su krijumčari ljudima uspjeli probiti dijelove zida vrijednog 10 milijardi američkih dolara za koji je Trump prije obećavao da će ga platiti Meksiko, navodi list.

Široko dostupne pile mogu prerezati stupiće za nekoliko minuta. Nakon toga, 9-metarski paneli mogu se lako gurnuti pa ljudi mogu proći.

Većina ilegalnih prijelaza granice kroz rupe u zidu bila je na području San Diega, na jugu Kalifornije, piše list.

Prošle i sadašnje pogranične službe ustraju na tome da je nove dijelove zida teže prerezati nego prije.

Uspješno rezanje zida pripisuju  stalnim "inovacijama" krijumčarskih bandi, koje zarađuju milijarde dolara  dovođenjem imigranata bez dokumenata u SAD.

Trump je isticao da je gotovo nemoguće proći kroz zid i doveo je novinare kako bi im pokazao kako je rekao - "Rolls Royce" među zidovima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo