EPIDEMIJA

TURSKA STAVILA U KARANTENU 132 PUTNIKA TURKISH AIRLINESA U avionu koji je letio iz Teherana 17 putnika ima povišenu temperaturu

 Sezgin Tolga/NARphotos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

ISTANBUL - Turske vlasti stavile su u utorak u karantenu 132 putnika i posadu zrakoplova Turkish Airlines iz Irana, zbog sumnje da bi neki od njih mogli biti nositelji novog koronavirusa.

Tursko ministarstvo zdravstva je u priopćenju navelo da je za sve osobe iz zrakoplova određena karantena tijekom 14 dana u za to specijalno pripremljenoj bolnici u Ankari.

Prema turskoj agenciji Anadolija, 17 putnika tog leta predstavljaju "sumnjive slučajeve" zbog povišene temperature. Zrakoplov je sletio u Ankari sredinom dana i prvi uzroci su putnicima uzeti u zrakoplovu.

U nedjelju je Turska objavila privremeno zatvaranje svoje kopnene granice s Iranom gdje posljednjih dana neprestano raste broj oboljelih od Covid-19.

Let iz Teherana u utorak je posebno bio namijenjen povratku Turaka iz Irana, navelo je ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije koronavirusa turske vlasti su poduzele drakonske mjere u pokušaju izbjegavanja zaraze, od otkazivanja letova do postavljanja termovizijskih kamera u Istanbulu.

Ministarstvo zdravstva je naglasilo u utorak da za sada nije potvrđen niti jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u Turskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:36