OPASNA PRTLJAGA

U AVIONU AIR SERBIJE NAŠLI DVIJE RAKETE S EKSPLOZIVNIM PUNJENJEM Stigle su iz Bejruta, a konačno im je odredište trebala biti Amerika

 Aleksandar Dimitrijević / CROPIX

U beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla tijekom provjere prtljage nađene su dvije rakete s eksplozivnim punjenjem koje su transportirane iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland u SAD-u, objavili su beogradski mediji, a vijest je potvrdila i kompanija Air Serbia u nedjelju.

Teretna pošiljka "identificirana je u zračnoj luci zahvaljujući strogim mjerama sigurnosne kontrole. Kompanija pomaže u istrazi. Sigurnost je osnovni prioritet kompanije Air Serbia", naveli su u tvrtki za regionalnu TV N1.

Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljazi zrakopolova na redovitom letu Bejrut- Beograd, a trebale su biti prebačene iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland, pišu Večernje novosti.

Rakete su, kako se navodi, bile u sanducima i imale popratnu dokumentaciju. U skladu s redovitim postupkom, istovarene su iz aviona, ali su policijski psi nanjušili eksploziv. Sanduci su odmah izdvojeni i obavljen je očevid, a u tijeku je provjera dokumentacije.

"Očito se radi o švercu oružja, jer su rakete bile upakirane kao školske makete i imale su takvu prateću dokumentaciju. Međutim, psi su nanjušili eksploziv u paketima i po otvaranju je utvrđeno da se, ipak, radi o raketama i pokrenuta je istraga", piše list Blic, pozivajući se na neslužbene izvore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:14