BIZARNA SITUACIJA

U BiH UHIĆEN RUSKI DRŽAVLJANIN POVEZAN S TERORIZMOM Jednom je već uhićen pa pušten i protjeran, ali nije napustio državu

Ilustracija
 Danilo Krstanović / REUTERS

Državljanin Rusije, kojega vlasti te zemlje sumnjiče za povezanost s terorizmom, uhićen je u Bosni i Hercegovini i bit će izručen ruskim vlastima, potvrdili su u ponedjeljak iz Službe za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Identitet uhićenog nije objavljen, a policija je navela samo inicijale M.I., navodeći kako je on u nedjelju lociran na području Bijeljine u sjeveroistočnom dijelu zemlje.

No zapravo je riječ o neobičnoj situaciji jer je u pitanju ista osoba koja je u BiH pokušala ući u travnju ove godine. Granični policajci u sarajevskoj zračnoj luci tada su utvrdili kako je Rusija posredstvom Interpola za njim raspisala međunarodnu tjeralicu tereteći ga za povezanost s terorizmom.

M.I. je nakon toga odmah prepraćen u ekstredicijski pritvor, no kako se "nisu stekli uvjeti" za njegovo izručenje Rusiji u zakonskom roku on je pušten iz pritvora.

Pri tom je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti te mu je izrečena mjera protjerivanja iz BiH u razdoblju od pet godina.

Taj ruski državljanin ipak nije napustio BiH pa je ponovo uhićen i ovoga puta je prebačen u središte imigracijske službe kod Sarajeva.

Priopćeno je kako će tamo ostati sve do trenutka kada se ne postigne dogovor o načinu njegova deportiranja u Rusiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:04