'KUKAVIČKI NAPAD'

U eksploziji bombe u trgovačkom centru u glavnom gradu Kolumbije tri osobe poginule, 11 ranjeno

Ilustracija
 Jaime Saldarriaga / REUTERS

Najmanje su tri osobe poginule, a 11 je ranjeno u subotu u eksploziji bombe u trgovačkom centru u Bogoti, rekao je gradonačelnik kolumbijske prijestolnice Enrique Penalosa.

Prve informacije što ih je objavio gradonačelnik kolumbijske prijestolnice Enrique Penalosa govorile su o jednoj poginuloj osobi, francuskoj državljanki i o 11 ranjenih.

Penalosa je osudio "kukavički napad na centar Andino", dodajući da je "poginula 23-godišnja Francuskinja a 11 osoba je ozlijeđeno".

Kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos je odmah naredio ravnatelju kolumbijske policije, generalu Jorgeu Nietu, da provede istragu kako bi se utvrdio uzrok eksplozije.

Po prvim informacijama koje je objavila policija, eksplozija se dogodila oko 17.00 sati po mjesnom vremenu (ponoć po srednjoeuropskom) u zahodu trgovačkog centra u četvrti koju posjećuje velik broj stranih turista, dan uoči Dana očeva.

Dvije žene u dobi od 27 i 31 godinu, kojih državljanstvo još nije poznato, "podlegle su ozljedama", priopćila je klinika u koju su žrtve prevezene. Četvero ranjenih je u kritičnom stanju, dodaje ustanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:35