MEKSIKO

U HLADNJAČI OSTAVILI 100 LEŠEVA Stanovnici se žalili na smrad pa otkrili užas! Prvo su mislili da su za sve odgovorni karteli, no istina je drugačija

 
 REUTERS

Stravična vijest stiže iz Meksika gdje je u ponedjeljak otkrivena hladnjača u kojoj je bilo najmanje 100 leševa, a do otkrića je došlo nakon pritužbi brojnih građana u meksičkoj zapadnoj državi Jalisco.

Vlasti su objavile kako pokušavaju premjestiti kontejner, koji je iznajmljen nakon što je u mrtvačnicama Guadalajare ponestalo mjesta.

- Puno je djece u ovom kvartu, mogli bi se svi razboliti, kazao je jedan od stanovnika José Luis Tovar, prenosi BBC.

Iako su mnogi pomislili kako su hladnjaču napunili pripadnici jednog od zloglasnih kartela koji haraju tim krajem, leševe je u hladnjaču zapravo stavila policija.

A truck leaves with an abandoned trailer full of bodies that has been parked in Tlajomulco de Zuniga, Jalisco, Mexico September 15, 2018 in this still image taken from a video obtained September 17, 2018. REUTERS TV/via REUTERS - RC130E4CC7A0
REUTERS

Naime, zakoni u Meksiku ne dozvoljavaju kremiranja tijela koje se dovode u vezu s kriminalom, a vlasti jednostavno nemaju kamo s tijelima, obzirom na val nasilja koji je ponovno zahvatio Jalisco.

- Nemamo više mjesta po grobljima, kazao je jedan od glavnih forenzičara Luis Octavio Cotero.

Hladnjaču su prvo smjestili kod jednog skladišta u Durazneri, na perifiriji Gudalajare, no nakon dva tjedna stanovnici su se počeli žaliti na smrad i brojne muhe.

Hladnjača je kasnije premještena u predgrađe Tlajomulco de Zúñiga, no i tamo su se stanovnici za vikend pobunili.

- Ne želimo to ovdje. Stavite ju negdje drugdje, jer strašno smrdi, kazao je Tovar.

Meksiko posljednjih godina bilježi strašan porast nasilja, pogotovo od kada je vlada odlučila proglasiti rat organiziranom kriminalu.

Men stand by an abandoned trailer full of bodies that has been parked in Tlajomulco de Zuniga, Jalisco, Mexico September 15, 2018 in this still image taken from a video obtained September 17, 2018. REUTERS TV/via REUTERS - RC19F2217E50
REUTERS

Više od 200.000 ljudi ubijeno je ili se smatra nestalima od prosinca 2006. godine, što je najviše od kada postoje moderna mjerenja statistike.

Najnasilnija je bila prošla godina kada je počinjeno više od 25.000 ubojstva, pokazuju službene brojke.

A police officer walks past an abandoned trailer full of bodies in Tlajomulco de Zuniga, Jalisco, Mexico September 15, 2018 in this still image taken from a video obtained September 17, 2018. REUTERS TV/via REUTERS - RC17D1F0F950
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:34