LIKVIDIRANI

U KABULU OTETI I UBIJENI MAKEDONAC, INDIJAC I MALEZIJAC Sva trojica bili su zaposlenici ugostiteljske kompanije

Denis Machuel, direktor tvrtke Sodexo čiji su zaposlenici oteti i ubijeni u Kabulu

Trojica stranih državljana koji su radili za francusku ugostiteljsku kompaniju Sodexo oteti su i ubijeni u četvrtak u Kabulu što je dodatno povećalo zabrinutost za strane državljane u Afganistanu.

Sodexo, koji u Afganistanu ima 230 zaposlenih, izrazio je šok i nevjericu, a napominje kako rade za afganistansku vladu.

''Indijac, Malezijac, i Makedonac bili su oteti te ubijeni. Pronašli smo njihova tijela'', rekao je glasnogovornik kabulske policije Hašmat Stanekzai za Reuters.

Otmice su postale veliki problem u Afganistanu proteklih godina. Iako su najčešće oteti Afganistanci za koje se traži otkupnina, stranci su postali meta kriminalcima i militantnim skupinama.

''Duboko smo žalosni i šokirani gubitkom trojice naših kolega danas u Kabulu'', izjavio je direktor Sodexa Denis Machuel.

Policija je rekla kako su oteti na istočnoj periferiji Kabula, a tijela su im pronađena u automobilu parkiranom u okrugu Musahi, na jugu grada.

Malezijac je imao 64, Indijac 39, a Makedonac 37 godina. Putovali su na posao sa lokalnim vozačem.

Sodexo vodi kantine za urede, vojsku, školstvo, bolnice i zatvore, a također dijeli bonove za hranu i darove. Klijenti su im šaroliki, od Royal Ascot trkališta, do američkih marinaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:35