'ŽIVOT SE NASTAVLJA'

U Komisiji recitacija pjesme o proljeću u jeku pandemije koronavirusa

 
Eric Mamer
 Screenshot: Youtube

Glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer iznanadio je u utorak novinare recitacijom pjesme Victora Hugoa posvećene proljeću kako bi u jeku pandemije koronavirusa podsjetio da se unatoč zdravstvenoj krizi "život nastavlja i proljeće dolazi".

"Ne znam jeste li primijetili da jutros vani sija sunce. Puno je ljudi zatvoreno kod kuće. Stoga bih vam htio pročitati pjesmu da se podsjetimo da se život nastavlja i da proljeće uskoro dolazi", rekao je Eric Mamer na kraju konferencije za novinare.

Potom je izrecitirao Hugoovu pjesmu Proljeće (Printemps) u originalu na francuskom jeziku: "Voici donc les longs jours, lumière, amour, délire! Voici le printemps! mars, avril au doux sourire..."

To je naišlo na prilično dobar odaziv kod nazočnih novinara jer posve odudara od suhoparnih odgovora na njihova pitanja koje svakodnevno slušaju.

Zbog pandemije koronavirusa, akreditiranim novinarima se savjetuje da konferencije za novinara koja se svakog radnog dana održava u podne, prate od kuće, a pitanja mogu postaviti elektronskom poštom prije ili i za vrijeme konferencije.

Novinari koji dođu na konferenciju sjede podalje jedni od drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:26