NESTVARAN SLUČAJ

U periodu od 14 godina čak šest članova obitelji umrlo je pod čudnim okolnostima, u selu su mislili da su ukleti, a onda je jedna laž otkrila istinu

A woman potter carries earthen pots through traditional pottery kilns in Dharavi, one of Asia's largest slums, in Mumbai October 7, 2014. REUTERS/Shailesh Andrade (INDIA - Tags: SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) - GM1EAA71OI201
Shailesh Andrade / REUTERS

Ilustracija

 

Manje indijsko selo Koodathayi u saveznoj državi Kerali u listopadu je šokiralo otkriće da jedna od stanovnica sela, 47-godišnja majka dvaju sinova Jolly Joseph, uhićena zbog sumnje da je tijekom perioda od 14 godina otrovom cijanidom ubila šest članova svoje obitelji, piše The Washington Post.

Joseph se tereti da je između 2002. i 2016. godine ubila svog prvog muža i još pet članova obitelji. Policija je rekla da je priznala ubojstva. Joseph se u petak pojavila pred sudom, koji je odlučio da će ostati u pritvoru.

Šokirani sumještani Joseph su opisali kao "pobožnu", a njezina je zaova Renji Thomas rekla da je bila "pametna i vesela". No, mediji su je zbog tvrdnji policije da je svoje žrtve ubijala cijanidom vrlo brzo prekrstili u "ubojicu cijanidom". Dva muškarca optužena za snabdijevanje Joseph s otrovom također su uhićeni.

"Inicijalno, slučaj je bio nevjerojatan", rekao je voditelj policijske istrage K. G. Simon.

Obitelj Thomas, u koju je Joseph ušla udajom, mislila je da je prokleta zbog svih smrtnih slučajeva koji su je tijekom godina pogodili.

Joseph je prvo u kolovozu 2002. godine otrovala svoju svekrvu Annammu Thomas. Thomas se bila onesvijestila nakon što je pojela juhu od ovčetine te ubrzo nakon toga preminula. Šest godina poslije, Josephin svekar Tom umro je nakon što je pojeo porciju tapioke. Niti jedna od te dvije smrti nije istraživana.

Joseph je 2011. godine otrovala svoga muža Royja s kojim je u braku bila 14 godina. On je umro nakon što je povratio poslije obroka. Njegova je smrt proglašena suicidom jer mu su mu u krvi pronađeni tragovi cijanida.

Nakon Royja u narednih su pet godina preminula još tri člana šire obitelji Thomas.

Slučaj je Simonu dospio pod ruke kada je jedan od članova obitelji Thomas od policije zatražio da se istraže smrtni slučajevi.

Renji Thomas rekla je da je prvo suosjećala s Joseph jer je ostala sama s dvoje djece. No, kada se Joseph odlučila vjenčati za Shajuja, nećaka njezinog pokojnog muža Royja, Renji je postala sumnjičava.

Shajujova supruga Cily i dvogodišnja kći Alphin također su umrli u podjednako tajanstvenim okolnostima. Alphin je preminula 2014. godine nakon što je u lokalnoj crkvi pojela komad kruha. Cily je umrla dvije godine poslije nakon što se srušila tijekom posjete zubaru. Prema podacima policije, Joseph je bila prisutna na oba mjesta stradavanja.

Iz policije su rekli da su počeli sumnjati na Joseph kada su otkrili da je lagala da radi kao predavačica na prestižnom fakultetu.

Josephini zločini opčinili su Indiju. Ljudi se skupljaju pred sudom kako bi pokušali vidjeti lice navodne trovačice, Joseph je postala predmetom seksističkih šala i internetskih štoseva, a postoji mogućnost da se trenutno radi na filmu o slučaju.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo