PANDEMIJA

U Sloveniji 562 zaraženih koronavirusom, 36 više nego jučer

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2020. u 20:11

A medical worker measures body temperature at one of the entrances of the Community Health Centre in Kranj, Slovenia on March 23, 2020 amid concerns over the spread of the COVID-19 coronavirus. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Jure Makovec / AFP

Prizor iz Kranja

Prema podacima slovenskih zdravstvenih vlasti od četvrtka u toj je zemlji zaraza koronavirusom do sada potvrđena kod ukupno 562 osobe, što je za 36 više nego u srijedu, a bilježi se i šesti smrtni slučaj.

Do sada je obavljeno 17.294 testiranja, a osoba umrla u četvrtak je stariji štićenik doma umirovljenika u Metliki, jednom od središta zaraze u Sloveniji i treća umrla osoba iz toga doma.

Kako javljaju mediji pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje, radilo se o kroničnom bolesniku s više teških osnovnih bolesti, uz zarazu koronavirusom.

Što se tiče domova za starije u kojima je rizična populacija, najteže je stanje u mjestu Šmarje pri Jelšah, gdje je zaraženo 32 štićenika, šest više u odnosu na jučer, te šest zaposlenika toga doma.

Uprava doma zatražila je da im se dostavi dodatne oprema i sredstva jer im postojeća dostaju za samo nekoliko dana, uz upozorenje da uza sve zaštitne mjere koje su do sada poduzeli nisu očekivali da će se zaraza tako "agresivno" širiti.

Zaraze u domovima za starije bilježe se još u jednom domu u Ljubljani, u Naklom i u mjestu Trebnje, javljaju slovenski mediji.

Među inficiranima koronavirusom u Sloveniji je 274 muškaraca i 288 žena.

Izdvajamo