TRAGEDIJA U AFGANISTANU

U STRAVIČNIM NAPADIMA BOMBAŠA SAMOUBOJICA U KABULU POGINULI DESECI LJUDI: Među žrtvama i fotograf AFP-a

 
Ilustracija
 Screenshot

U ponedjeljak je u Kabulu došlo do dvije eksplozije u centru tog afganistanskog središta, a u kojima je najmanje 21 osoba poginula. Među poginulima je i glavni fotograf agencije Agence France-Presse (AFP) u Kabulu, potvrđeno je.

Tamošnji ministar zdravstva Wahid Majroh kazao je da se radilo o dva samoubilačka napada, no nitko za sada nije preuzeo odgovornost za njih.

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Policemen help Afghan journalists, victims of a second blast, in Kabul, Afghanistan April 30, 2018.  REUTERS/Omar Sobhani - RC1A591DD600
REUTERS/Omar Sobhani

U AFP-u kažu da je njihov fotograf Shah Marai poginuo u jednom od ta dva samoubilačka napada, te da je meta jednog napada bila skupina novinara s kojom se i Marai nalazio. Marai je došao na mjesto prve eksplozije zajedno s drugim novinarima i ubijen je u drugoj eksploziji koja se dogodila nekoliko minuta nakon prve, potvrdila je agencija na Twitteru, a objavili su i njegovu fotografiju.

Među poginulima je još najmanje jedan novinar, te jedan snimatelj lokalne televizije TOLO.

Na području koje je pogođeno u jutarnjim satima inače se nalazi više ureda veleposlanstava stranih zemalja, a Washington Post izvještava kako su obje eksplozije izvedene u kratkom razmaku.

Najmanje 27 osoba je, prema više stranih agencija, ozlijeđeno i nalaze se u obližnjim bolnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:43