PALI KRIMINALCI

U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI RAZBIJENA IZNIMNO NASILNA ŠPANJOLSKA BANDA Uhićena 81 osoba, zaplijenjene četiri tone kokaina i dva milijuna eura

 
Akcija Beautiful
 Interpol

U velikoj međunarodnoj akciji protiv organiziranog kriminala uhićena je 81 osoba, a zaplijenjene su četiri tone kokaina i dva milijuna eura, objavio je Interpol. Akcijom kojoj je na čelu bila španjolska policija, a u kojoj su još sudjelovali istražitelji iz Kolumbije, Francuske, Portugala, Rumunjske, Švedske i Velike Britanije, razbijena je najveća kriminalna organizacija na području španjolske regije Levante. Kriminalci su se bavili trgovinom droge i 'pranjem' novca.

Operacija kodnog imena 'Beautiful' započela je još 2018. godine, a finalna faza akcije obavljena je prošlog četvrtka kada je i došlo do uhićenja i zapljena. Više od 200 policajaca u Španjolskoj je izašlo na teren, obavilo pretragu 13 kuća i uhitilo 42 osobe.

Tijekom cijele akcije 'Beautiful' uhićena je 81 osoba, zaplijenjene su četiri tone kokaina, dva milijuna eura, tri komada vatrenog oružja, dragulji, luksuzni satovi, 42 vozila i 25-metarska jahta.

Interpol
Akcija Beautiful

Blokirana je imovina vrijedna 20 milijuna dolaka, kao i čak 800 bankovnih računa. Uhićeni se terete da su 'oprali' čak sedam milijuna eura.

Zanimljivo, u 'sobi panike' vođe ove bande nađeno je više od milijun eura.

Interpol
Akcija Beautiful

Kako piše Interpol, radi se o iznimno nasilnoj skupini čiji je član nedavno ubijen u španjolskom gradu El Campello.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:29