RIZIČNO 'PEGLANJE'

UGROŽENI PODACI S KARTICA 40 MILIJUNA KUPACA Sigurnosna provala u drugom najvećem američkom dućanu

Ovu sigurnosnu provalu istražuje Tajna služba, pod čiju nadležnost u SAD-u spada financijska infrastruktura i platežni sustavi
 Arhiva

Američki maloprodajni lanac robe širokwe potrošnje Target, drugi po veličini nakon Wal-Marta, otkrio je da su ugroženi podaci o kreditnim i debitnim karticama čak 40 milijuna njihovih kupaca koji su posjetili Target u trotjednom razdoblju od Dana zahvalnosti pa do 15. prosinca.

Ovu sigurnosnu provalu istražuje Tajna služba, pod čiju nadležnost u SAD-u spada financijska infrastruktura i platežni sustavi.

Skandal je otkrio sigurnosni stručnjak Brian Krebs koji je procjenio da je do provale došlo u vrijeme 'Crnog petka', tradicionalnog američkog dana velikih popusta.

Podaci internetskih kupaca nisu ugroženi, već podaci kupaca koji su "peglali" svoje kartice u dućanima. Lopovi su došli do podataka pohranjenih na magnetskim vrpcama kreditnih kartica, što im omogućava da izrade krivotvorene verzije i podižu novac sa bankomata. Kupcima Targeta savjetuje se da prate izvještaje o potrošnji putem svojih kartica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:39