OTTO WARMBIER

UMRO STUDENT KOJEGA JE REŽIM KIM JONG-UNA AMERIKANCIMA VRATIO U KOMI Obitelj shrvana: 'Nažalost, strašno su ga zlostavljali...'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 23:50

FILE PHOTO - Otto Frederick Warmbier, a University of Virginia student who has been detained in North Korea since early January, attends a news conference in Pyongyang, North Korea, in this photo released by Kyodo February 29, 2016. Mandatory credit REUTERS/Kyodo/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.
Kyodo / REUTERS

Otto Frederick Warmbier

Američki student Otto Warmbier, koji je bio u zatvoru u Sjevernoj Koreji 17 mjeseci prije nego se vratio u SAD u komi prije manje od tjedan dana, umro je u bolnici u Cincinnatiju, rekla je njegova obitelj u ponedjeljak u priopćenju.

"Nažalost, strašno zlostavljanje koje je naš sin doživio od Sjevernokorejaca osiguralo je da nije bio moguć nikakav drugi rezultat od ovog tužnog kojega smo danas iskusili", rekla je obitelj u priopćenju nakon Warmbierove smrti u 2.20 sati po lokalnom vremenu (20.20 po srednjoeuropskom vremenu) u Medicinskom centru sveučilišta u Cincinnatiju.

Obitelj je rekla kako je Warmbier (22) pao u komu u ožujku 2016. kratko nakon što je osuđen na 15 godina prisilnog rada u Sjevernoj Koreji.

Uhićen je, prema sjevernokorejskim medijima, u pokušaju da ukrade predmet s propagandnim sloganom.

Sjeverna Koreja je oslobodila Warmbiera prošli tjedan rekavši kako ga se oslobađa "iz humanitarnih razloga".

ELIPSO

Izdvajamo