NIJE NI BIO U ZEMLJI U TOM TRENUTKU

VELIKA BLAMAŽA LONDONSKE POLICIJE Američki milijunaš ipak nije zli trkač koji je zamalo ubio ženu, pušten je na slobodu: 'Nisam uopće bio u Engleskoj'

 
 REUTERS, Ilustracija

Bankar Eric Bellquist, partner u tvrtki Hutton Collins & Co., oslobođen je optužbi da je on 'jogger' sa snimke koja je obišla svijet, a u kojoj se vidi jednog trkača kako gura ženu s pločnika pred autobus. Nesreća je izbjegnuta za dlaku, žena je prošla s lakšim ozljedama, no malo je falilo da završi pred autobusom.

Bellquist je uhićen u četvrtak, a u subotu je potvrđeno da su nakon istrage utvrdili da nema veze s ovim slučajem i pustili ga kući. Iz londonske policije i dalje mole građane da jave svaku informaciju koja bi mogla pomoći dok traže počinitelja, prenosi Bloomberg.

Slučaj se dogodio još 5. svibnja kad je jedan trkač na Putney Bridgeu, usred prometne gužve, prema cesti gurnuo ženu koja je hodala pješice i nastavio trčati. Ona je udarila od autobus koji je prolazio preko tog mosta. Kasnije je izjavila da se pokušala obratiti trkaču koji se 15 minuta kasnije vraćao preko mosta sa suprotne strane, no 'on kao da je nije ni prepoznao'.

Bellquist, koji je ovaj tjedan uhićen kao osumnjičeni, u trenutku incidenta uopće nije bio u Londonu, već na poslovnom putu u Americi, a za to je imao i čvrste dokaze, priopćio je njegov odvjetnik u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:22