NA VJETROMETINI

VELIKA DRAMA U ZRAKU, AVION MORAO PRISILNO SLETJETI Aktivirao se dimni alarm zbog smrtonosne količine metana, proizvele su ga ovce

Zrakoplov je 45 minuta nakon toga morao poduzeti hitno slijetanje na indonezijski otok Bali, gdje se zadržao 2,5 sata prije nego što je nastavio let u Maleziju
 Twitter/Cropix

Australija je najveći svjetski izvoznik ovaca i koza, a samo prošle godine izvezla je 2,3 milijuna grla ovaca. Stoga ne čudi da se prilikom transporta mogu pojaviti vrlo specifični problemi, kakav je prošlog tjedna zadesio zrakoplov Singapore Airlinesa na inače rutinskom letu od Sydneyja do Kuala Lumpura.

Naime, u Boeingu 747 singapurskog avioprijevoznika odjednom se tokom leta uključio dimni alarm. No, nije se radilo o dimu, već o velikim količinama metana koje su se akumulirale u zrakoplovu. 'Emisiju' metana koji je uzbunio alarmni sustav proizvelo je prđenjem i izmetom 2,186 ovaca ukrcanih na avion.

Zrakoplov je 45 minuta nakon toga morao poduzeti hitno slijetanje na indonezijski otok Bali, gdje se zadržao 2,5 sata prije nego što je nastavio let u Maleziju, kako je javio Aviation Herald .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:22