NESREĆA

VIDEO: AUTOBUS S PUTNICIMA I BEZ VOZAČA ULETIO U HRVATSKI RESTORAN U NJEMAČKOJ Vlasnica u šoku: 'Samo nam je Bog pomogao'

 
Ilustracija
 Screenshot: Youtube Fenix_Magazin

Autobus s 10 putnika, bez nadzora vozača, u subotu navečer je "uletio" u hrvatski restoran u njemačkom gradu Wiesbadenu, piše Fenix magazin.

Do nesreće je došlo oko 23 sata, kada je autobus bez nadzora vozača prošao oko 120 metara, udario u automobil u kojem je bilo četvero ljudi, pa se zabio u restoran Mauritius, u vlasništvu obitelji Bartulović.

Sreća u nesreći bila je u tome da je restoran u tom trenutku bio zatvoren.

- Zatvorili smo ranije jer je bilo loše vrijeme, padala je kiša, terasa nije mogla raditi. Da nije bilo lošeg vremena, sam Bog zna kakva se tragedija mogla dogoditi - kaže Milenka Bartulović za Fenix magazin.

Policijsko priopćenje otkriva kako je došlo do bizarne nesreće. Vozač se prvo zaustavio na autobusnoj postaji u blizini restorana te izašao iz vozila kako bi popravio vrata koja su se zaglavila. No, u tom trenutku autobus je počeo lagano kliziti, a kako se nalazio na blagoj nizbrdici počeo se sve brže kretati.

Nakon toga je udario u automobil u kojem su sjedile četiri osobe i “uletio” u već zatvoreni restoran. Udar autobusa u restoran ublažila je željezna ograda koja se nalazi između ceste i restorana.

Putnici u automobilu u koji je autobus udario su lakše ozlijeđeni i odvezeni u bolnicu, a od 10 putnika u autobusu nitko nije ozlijeđen. Materijalna šteta koju je uzrokovala nesreća je procijenjena na oko 120 tisuća eura, rekao je policijski glasnogovornik.

Očekivano, obitelj Bartulović je u šoku. Vlasnica restorana Milenka Bartulović za Fenix magazin je rekla da ne može, niti želi razmišljati o šteti nastaloj na restoranu, već zahvaljuje Bogu jer je u subotu padala kiša, a oni restoran i terasu zatvorili ranije.

- Samo nam je Bog pomogao jer je tu večer dao kišu. Idem u crkvu zapaliti svijeću i zahvaliti se Bogu jer da sinoć nije bilo nevrijeme, restoran bi radio duže, terasa bi bila otvorena, na terasi ljudi. Ne smijem niti pomisliti što se moglo dogoditi. Restoran je trenutno zatvoren, ne znam i ne zanima me kad ćemo otvoriti, ne zanima me niti kolika je šteta, ja sam samo sretna da nitko nije smrtno stradao - rekla je Bartulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22