PRESTRAŠNO

VIDEO, FOTO: OTKRIVENO ŠTO JE RADIO OTAC DJEČAČIĆA KOJI JE VISIO S BALKONA Od sigurne smrti spasio ga je 'pariški Spiderman'

 Facebook

Otac četverogodišnjeg dječaka kojeg je francuski migrant prozvan 'spiderman' spasio od sigurne smrti dok je visio s balkona u Parizu, igrao je igricu Pokemon Go u trenutku dok mu je dijete bilo životno ugroženo, prenosi britanski Mirror.

Otac dječačića izašao je na ulicu i ostavio sina samog u stanu kada se dogodila nesreća, ustvrdio je francuski tužitelj.

Mamoudou Gassama, migrant iz Malija, ugledao je dječaka i krenuo u akciju. Golim rukama s neviđenom lakoćom u roku od 30 sekundi popeo se preko balkona s vanjske strane zgrade sve do četvrtog kata i povukao dječaka na sigurno.

Britanski mediji javljaju kako je dječačić zapravo već pao s kata više i ostao nekako visiti na ovom balkonu.

U međuvremenu su na mjesto nezgode stigli i vatrogasci koje su pozvali susjedi dok su bezuspješno pokušavali preko ograde prebaciti dječaka na drugu stranu.

- Otac je napustio stan, otišao do dućana, a onda odlučio igrati Pokemon Go na ulici pa se zadržao prije nego li se vratio kući. Sada je vrlo uzrujan jer je shvatio što je učinio i što se moglo dogoditi - kazao je tužitelj Francois Molins za BFM TV.

Otac dječaka koji nije imenovan, priveden je, a trebao bi se pojaviti pred sudom u rujnu te mu prijeti kazna od dvije godine zatvora zbog zanemarivanja djeteta.

Inače, Mamoudou Gassama koji je zbog svog pothvata dobio državljanstvo i posao u vatrogasnoj postrojbi, stigao je u Francusku u rujnu 2017. i živi u hostelu s ostalim migrantima.

French President Emmanuel Macron (L) meets with Mamoudou Gassama, 22, from Mali, at the Elysee Palace in Paris, France, May 28, 2018. Mamoudou Gassama living illegally in France is being honored by Macron for scaling an apartment building over the weekend to save a 4-year-old child dangling from a fifth-floor balcony. Thibault Camus/Pool via Reuters
REUTERS

Mamoudou Gassama, 22, from Mali, displays a certificate of courage and dedication signed by Paris Police Prefect Michel Delpuech as he leaves the Elysee Palace after his meeting with French President Emmanuel Macron, in Paris, France, May 28, 2018. Mamoudou Gassama living illegally in France is being honored by Macron for scaling an apartment building over the weekend to save a 4-year-old child dangling from a fifth-floor balcony. Thibault Camus/Pool via Reuters
REUTERS
Gassama pozira ispred Elizejske palače s priznanjem za hrabrost koje je potpisao šef pariške policije Michel Delpuech

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:21