KRALJEVO NOVO RUHO

VIDEO: INTERNETOM KRUŽI NAJSRAMOTNIJA SNIMKA KRALJA, DRŽAVA NA NOGAMA 'Tužit ćemo sve, čak i Facebook!'

 YouTube Screenshot

Crop-top smo naviknuli gledati na tanašnim strukovima svjetskih modela i starleta, no ne i na kraljevima. Ipak, tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn prošlog je srpnja snimljen u šetnji minhenskim trgovačkim centrom odjeven, u najmanju ruku, neobično, a svakako nedostojno jednog kralja.

Centrom je prošetao u društvu tajnovite dame, a pozornost kupaca privlačio je njegov žuti crop-top, ali i lažne tetovaže koje su se vidljivo isticale na polugolom tijelu - piše Daily Mail.

Bizaran outfit, ali i ponašanje tajlandskog poglavara zabilježeno je video kamerama, a snimka se, očekivano, ubrzo proširila društvenim mrežama, izazivajući uglavnom negativne komentare.

Tajlandske vlasti naredile su uklanjanje 'uvredljivog' materijala, pa je i Facebook blokirao sadržaj prema geografskom položaju. Ipak, tajlandske vlasti naglasile su da je sadržaj i dalje aktivan na više od 130-ak stranica, zbog čega društvenoj mreži prijete tužbom.

Takorn Tantasith, glavni tajnik tajlandske Nacionalne komisije za emitiranje i telekomunikacije, poručio je kako su spremni na pravne korake ako i samo jedna stranica zadrži spomenut sadržaj.

Na temelju tamošnjeg zakona, koji predviđa i do 15 godina zatvora zbog dijeljenja sadržaja uvredljivog za monarhiju i druge ličnosti, s tajlandskog vrha od 2014. godine uhićeno je čak 105 osoba.

Ekscentričan Kralj Mah Vajiralongkorn naslijedio je na tronu svog oca Bhumibola, koji je na vlasti bio sedam desetljeća, sve do smrti prošlog listopada. Umro je s 88 godina, a bio je jedan od najbogatijih vladara na svijetu.

Thailand's King Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun watches the annual Royal Ploughing Ceremony in central Bangkok, Thailand, May 12, 2017. REUTERS/Athit Perawongmetha - RTS16AB4
REUTERS

Njegovom nasljedniku ovo nije prvi neobičan ispad. Vjenčanja, razvodi i bahato ponašanje nerijetko sablažnjavaju tajlandsku javnost, a posljednji u nizu skandala bio je onaj kad se u minhenskoj zračnoj luci pojavio slično odjeven, također noseći crop top, sandale i traperice i u tom izdanju na crvenom tepihu službeno pozdravljao posadu nacionalnog tajlandskog avioprijevoznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:12