UDAR TERORISTA

VIDEO: ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA JE ODGOVORNOST ZA NAPAD NA ŠRI LANKI! Procurio video: Snimljen jedan od bombaša samoubojica kako ulazi u crkvu

 
The Guardian prenosi snimku s nadzornih kamera objavljenu u šrilankanskim medijima. Na snimci se vidi muškarac za kojem se sumnja da je jedan od napadača na crkvu, a snimljen je samo nekoliko trenutaka prije samog napada.
 Screenshot Youtube Guardian

Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za uskrsni napad na Šri Lanki, prenosi na svojem Twitteru Site Intelligence, poznat po praćenju islamističkih skupina.

Zloglasni džihadisti odgovornost za napad preuzeli su u priopćenju koje su poslali preko svoje agencije Aamaq, ali nisu dali nikakve dokaze za svoje tvrdnje. U priopćenju se navodi kako su meta napada bili "državljani kršćanskih zemalja".

Istovremeno mediji objavljuju nove detalje napada pa tako The Guardian prenosi snimku s nadzornih kamera objavljenu u šrilankanskim medijima. Na snimci se vidi muškarac za kojem se sumnja da je jedan od napadača na crkvu, a snimljen je samo nekoliko trenutaka prije samog napada.

U seriji koordiniranih napada koje su u Šri Lanki izvršeni na Uskrs izveli bombaši samoubojice poginulo je najmanje 310 osoba, a ranjeno je njih više od 500. Policija je uhitila nekoliko desetaka ljudi vezano uz napad za koji su vlast sa Šri Lanke isprva pretpostavile da ga je izvršila malo poznata lokalni islamistički pokret National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:14