NEMIRI NA BLISKOM ISTOKU

VIDEO: MISTERIOZNA SMRT NAKON MASOVNIH UHIĆENJA U PREBOGATOJ DRŽAVI Saudijski princ i nekoliko državnih dužnosnika poginuli u padu helikoptera!

 
 Screenshot ara.tv / Twitter

Dan nakon što su u Saudijskoj Arabiji uhićeni deseci osoba obuhvaćeni istragom novog protukorupcijskog povjerenstva, uključujući 11 prinčeva i 38 drugih osoba, među kojima su četiri ministra i brojni bivši ministri, misteriozno je poginuo saudijski princ Mansour bin Muqrin, zajedno s nekoliko saudijskih dužnosnika u padu helikoptera blizu granice s Jemenom, javila je državna televizija.

Sin bivšeg krunskog princa i kraljevog polubrata Muqrina bin Abdulaziza nalazio se na jugu kraljevstva nedaleko od granice s Jemenom kad se letjelica srušila, piše New York Post.

'Njegovo Veličansto princ Mansour bin Muqrin Al Saud, koji je imenovan zamjenikom guvernera Asira 22. travnja 2017. poginuo je u helikopterskoj nesreći dok je obavljao službenu dužnost inspekcije u udaljenim područjima provincije. Bio je u društvu nekoliko državnih i lokalnih službenika', napisala je glasnogovornica Saudijske ambasade u priopćenju za NBC News.

Bin Muqrin, koji je bio zamjenik guvernera saudijske provincije Asir, putovao je s osmoricom vladinih službenika koji su također poginuli u padu, objavila je Al-Arabiya. Državni mediji nisu još objavili uzrok nesreće, a Al-Arabiya objavila je i posljednju snimku princa dok se ukrcava u helikopter.

U nedjelju je u toj zemlji proveden niz uhićenja nakon što je osnovano protukorupcijsko povjerenstvo kojim predsjeda prestolonasljednik Muhamed bin Salman. Salman, čini se, želi ugušiti unutarnja osporavanja prije formalnog prijenosa vlasti njegova oca, kralja Salmana, 81-godišnjaka. Uhićeni su deseci prinčeva i ministara među kojima i saudijski milijarder, princ Alwaleed bin Talal te bivši ministar financija Ibrahim al-Asaf.

U Asiru se posljednjih mjeseci događaju osvetnički napadi iz Jemena, pri čemu je bilo žrtava i među saudjskim vojnicima. Saudijska Arabija upletena je u sukob unutar Jemena od ožujka 2015. godine na strani izopćenog jemenskog predsjednika Mansoura Hadija te se bori protiv jemenskih šijitskih pobunjenika Huta.

Video koji je objavila televizija SaudiNews50 pokazuje kako policija pretražuje područje nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:06