NESTALA U SEKUNDI

VIDEO: NADZORNE KAMERE SNIMILE ZAPANJUJUĆI TRENUTAK Istrčala je kao da je netko proganja, a samo nekoliko sekundi poslije sve se treslo!

 
 Screenshot/Twitter

Snažan potres magnitude 6,4 po Richteru koji je u utorak rano ujutro pogodio Albaniju oštetio je kuće, neke zgrade su u potpunosti srušene, a stanovnici u Tirani pobjegli su na ulice, neki s bebama u rukama. Epicentar potresa bio je između Drača i prijestolnice Tirane, na deset kilometara dubine.

Od jutra je to područje treslo na desetke manjih potresa, a jedan je oko 10 sati i 20 minuta zatresao dubrovačko područje.

Društvenim se mrežama šire brojne snimke podrhtavanja tla i zgrada te spašavanja građana. Jedna snimka nadzorne kamere zorno pokazuje kako su životinjski instinkti pouzdaniji od naših.

Kamera je snimila dvorište nekoliko sekundi prije početka potresa u gradu Shëngjin na sjeverozapadu Albanije, a korisnik Twittera je objavio taj video na kojem se jasno vidi kako mačka, koja je spavala ili čučala ispod balkona, naglo skače i bježi da bi tek onda nastupilo podrhtavanje.

Albanski novinari na društvenim mrežama javljaju da se broj mrtvih u ovom potresu popeo na 6, dok je 325 osoba ozlijeđeno, a brojni su još zarobljeni u ruševinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:49