SNAŽNO NEVRIJEME

VIDEO: NEVJEROJATNI PRIZORI IZ SRBIJE Grmljavinsko nevrijeme poharalo jugozapad države, ulice Užica pretvorene u riječne bujice

 
 Facebook

Zapadnu Srbiju danas je pogodilo snažno nevrijeme, a Užice je doživelo pravi potop uz jaku tuču, koji je ulice pretvorio u riječne bujice, a grmljavina je tutnjala bez prestanka više od 10 minuta, javljaju srpski mediji.

Društvene mreže u međuvremenu su preplavljene snimkama s mjesta događaja na kojima se vide nezapamćeni prizori - jaka tuča koja bjesomučno tuče i bujic vode koje se slijevaju ulicama.

Na jednoj od snimki se vidi kako je Omladinska ulica u centru grada pretvorena u rijeku. Korisnici društvenih mreža navode da je slično stanje i u drugim dijelovima Užica.

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije upozorava da su vremenske nepogode moguće i u drugim dijelovima Srbije, a upozorenje traje do petka.

Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom pogodilo je i Prijeboj i Prijepolje, gradove u jugozapadnoj Srbiji, smještene južnije od Užica.

Stanovnici strahuju da su poljoprivredni usjevi, prije svih malina, po kojima je Srbija poznata u svijetu, pretrpjeli veliku štetu.

Prethodnih dana u Srbiji je bilo vrlo toplo, s temperatarama i do 35 stupnjeva Celzijevih.

'Ma je li to moguće', 'Ovo je bilo strašno', 'Užas', 'I mi hocemo u EU, a nemamo kanalizaciju kako treba', samo su neki od reakcija na društvenim mrežama na strašni potop u Užicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:41