PROPALI MILIJUNI

VIDEO: OČAJNI SKIJAŠI GURAJU SE NA KOMADIĆU BLATA! Pogledajte kako izgleda poznato austrijsko skijalište u špici sezone

 Screenshot

Na ‘čudnu zimu’ vjerojatno se žale i u okolnim zemljama, a posebno u austrijskom skijalištu SkiWelt u Saalbachu gdje je situacija sa snijegom - katastrofalna.

Viralni video koji prikazuje skijalište koje izgleda gotovo kao pašnjak, pokazuje da se Austrijanci bore s nedostatkom snijega pomoću topova nanoseći slojeve umjetnog snijega.

Osim topova koriste i helikoptere pomoću kojih kupe snijeg na puno većim visinama pa ga onda izbacuju na mjestima gdje nedostaje.

Video je vjerojatno zapeo za oko internetskim korisnicima jer se vidi kako skijaši dolaze na vrh, a onda se razočarani spuštaju po tankoj liniji snijega koji se zadržao i neki to čine uspješnije od drugih.

Voditelji skijališta rekli su da je do ove situacije došlo zato što su imali oko 25.000 posjetitelja tjedno pa su morali otvorenima držati sve staze, prenosi britanski Telegraph .

SkiWelt je drugo najveće skijalište u Austriji, a sastoji se od devet naselja i ima ukupno 280 kilometara staza. Otkako je video objavljen napadalo je 10 centimetara snijega, a predviđa se da će sljedeći tjedan još padati pa se skijaši i snowboarderi imaju čemu veseliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:21