ČUDO NA CESTI

VIDEO: POLICAJAC SPASIO ŽIVOT BEBI STAROJ SAMO 12 DANA Dramatična akcija snimljena je kamerom: 'Hajde curo, zaplači za mene, zaplači!'

 
 Berkeley County Sheriff's Office / FACEBOOK

Ured šerifa okruga Berkeley u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini na svojem je Facebook profilu objavio video snimku na kojoj se može vidjeti kako je policijski službenik William Kimbro pravovremenom reakcijom 12 dana staroj djevojčici Ryleigh 11. lipnja ove godine spasio život, piše Daily Mail.

Kimbro je bio ophodnji u mjestu Summerville kada je uočio automobil koji prebrzo vozi. Nakon zaustavljanja automobila u kojem su bile dvoje ženske osobe - vozačica te djevojčičina majka - jedna od njih rekla mu je da žure u bolnicu jer je malena Ryleigh nakon hranjenja bočicom prestala disati.

Vidjevši da govore istinu, Kimbro im je priskočio u pomoć te je počeo Ryleigh davati prvu pomoć.

"Hajde curo, zaplači za mene, zaplači", rekao je Kimbro. "Hajde, otvori oči, srce."

Nakon masaže usana, Ryleigh je ispustila nekoliko slabašnih jauka. "Dokle god tako plače, to znači da diše", rekao je Kimbro Ryleighinoj majci koja ju je držala u naručju dok joj je on pružao prvu pomoć.

Kimbro joj je potom rekao da će Ryleigh nastaviti davati umjetno disanje dok ne dođe hitna pomoć, koja je došla otprilike pet minuta kasnije. "Ranije nisam osjetio bilo pa sam joj odmah počeo masirati srce i sada osjećam da je opet snažno", rekao je policajac majci u trenutku kada su pružanje liječničke pomoći preuzeli djelatnici hitne.

Glasnogovornica Ureda šerifa Carli Drayton rekao je za Daily Mail da je Ryleigh odvezena u bolnicu te da je kasnije puštena. "Naši su je djelatnici obišli nekoliko dana kasnije i dobro joj je", dodala je.

Kimbro je kasnije nagrađen medaljom za svoju pravovremenu reakciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:13