JEZIVA NESREĆA

VIDEO: PORUKA S NEBESA? Uoči kanonizacije dvojice papa mladića iz Papine ulice ubio golemi savinuti Papin križ

 Google Street View

Samo nekoliko dana uoči proglašenja pape Ivana Pavla II i pape Ivana XXIII svetima, iz alpske zabiti na sjeveru Italije stiže strašna vijest koja je na društvenim mrežama već izazvala uznemirenost i tvrdnje da je riječ o nekakvom tajnom znaku s nebesa.

Mladi je Marco Gusmini (21) u mjestu Cevo s djecom, koju je ondje u društvu župnika pratio na izletu, jeo nešto za ručak i pozirao za fotografije pored 30-metarskog savinutog križa, podignutog u znak sjećanja na svojedobni posjet Ivana Pavla II Bresciji, gradu kojem ovo pitoreskno mjestašce s manje od tisuću duša gravitira.

U još nejasnim okolnostima, golema instalacija koju zovu Papinim križem baš se u tom trenutku urušila i pala ravno na nesretnog Marca, koji je na mjestu poginuo.

Mladić, za kojeg talijanski mediji javljaju da je bio slabije pokretan, inače živi u gradiću Lovere, a da stvar za one sklone teorijama nadnaravnih zavjera bude još znakovitija, živio je u Ulici pape Ivana XXIII.

U nesreći je još jedna osoba ozlijeđena.

Načelnik Ceva kaže da je nemili događaj za njega 'neobjašnjiva tragedija'. Dodao je da se prije pada golemog križa čulo pucketanje tako da su se svi okupljeni dali u bijeg, ali Marco je zbog invaliditeta trčao sporije pa je u konačnici smrtno stradao.

Papa Franjo bi u nedjelju trebao kanonizirati dvojicu spomenutih njegovih prethodnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:01