OČEKUJU POMOĆ VLADE

VIDEO: POTPUNO IZGORJELA NAJVEĆA TVORNICA ZA PRERADU MESA U CRNOJ GORI 'Ovo je prava tragedija za našu ekonomiju'

 
 YouTube

Najveća tvornica za proizvodnju i preradu mesa u Crnoj Gori Franca Mesopromet potpuno je izgorjela u požaru koji je buknuo u ponedjeljak rano ujutro i u kojemu na sreću nema ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika.

"Požar je prijavljen oko 4 sata. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Materijalna šteta je ogromna. Dio požara su lokalizirali, ali akcija još traje", kazao je za Radio-televiziju Crne Gore načelnik Službe zaštite u Bijelom Polju Milonja Rakonjac.

Plameni jezici uzdizali su se nekoliko desetaka metara, a dim se vidi s velike udlajenosti. Uzrok požara zasad nije poznat.

"Požar je još uvijek aktivan, a u gašenju sudjeluje 11 vatrogasnih vozila. U pomoć su nam pritekle kolege iz drugih općina sa sjevera Crne Gore", kazao je Rakonjac.

Tvornica Franca nalazi se u Bijelom Polju, gradu u slabije razvijenom dijelu Crne Gore. Zapošljavala je 600 radnika. Predsjednik Općine Bijelo Polje Petar Smolović očekuje pomoć crnogorske Vlade u ublažavanju posljedica požara.

"Ovo je tragedija za gospodarski život Bijelog Polja, ali i Crne Gore. Dobro je da nema žrtava. Kompanija Franca ima podršku Općine i Vlade koja će pomoći da se ublaže posljedice", kazao je Smolović.

Bijelo Polje u ponedjeljak popodne će posjetiti potpredsjednik crnogorske Vlade Milutin Simović i još nekoliko ministara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:12