ONA VRIŠTI, A VOJNICI SE SMIJU

VIDEO: PROCURILA NOVA SNIMKA NJEMAČKE TINEJDŽERKE IZ RUŠEVINA MOSULA Urlikala je da se želi vratiti kući, ali Iračani s njom imaju druge planove

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.08.2017. u 11:31

Screenshot

 

Na Live Leaku procurila je jeziva snimka koja prikazuje prestravljenu tinejdžericu iz Njemačke u trenutku kada je uhvaćena među ruševinama u Mosulu.

Lindu Wenzel uhitila je iračka vojska u ratom razrušenom gradu nakon što je prošlog ljeta pobjegla od kuće kako bi se pridružila ISIS-u.

Na novoobjavljenoj snimci jasno se vidi djevojka koja uplakana vrišti dok ju okružuju nasmiješeni vojnici koji je čvrsto drže za ruke i odvode.

Dok se ona pokušava othrvati, gomila uzvikuje i ruga joj se.

Vjeruje se kako je 16-godišnjakinja zadržana u Iraku zbog nedjela povezanih s terorizmom i u Iraku bi mogla biti osuđena na smrtnu kaznu zbog pridruživanja Islamskoj državi. Ako je osude na smrt, u zatvoru će biti do svoje 22. godine. Ako ju izruče Njemačkoj, mogla bi u zatvoru završiti na 10 godina zbog pružanja podrške terorističkoj organizaciji.

Linda Wenzel je jedna od 20 pristaša Islamske države koji su uhićeni nakon što je vojska preuzela grad poslije 10-mjesečne bitke u kojoj je ubijeno 25.000 džihadista.

Djevojka je progovorila prošlog tjedna, prvi put nakon nestanka, kazavši kako samo želi biti sa svojom obitelji koja živi u Pulsnitzu, malenom gradu na istoku Njemačke.

Tagovi

Izdvajamo