AKCIJA 'BUKOM PROTIV DIKTATURE'

VIDEO: SRBI DILJEM ZEMLJE PROSVJEDOVALI PROTIV AKTUALNE POLITIČKE SITUACIJE Pet minuta su bučili i pogrdno skandirali predsjedniku Aleksandru Vučiću

 
 ČITATELJ JUTARNJEG LISTA

Građani Beograda, Novog Sada, Niša i više gradova u Srbiji u ponedjeljak su nakon tradicionalnog pljeska podrške djelatnicima u zdravstvu pet minuta pravili buku u sklopu akcije "Digni glas: Bukom protiv diktature" koju organizira inicijativa "Ne davimo Beograd", piše Danas.rs.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ u nedjelju je pozvala građane da bukom izraze nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u Srbiji. Stanovnici iz mnogih dijelova Beograda odazvali su se pozivu te su zviždaljkama, posuđem, petardama, bubnjevima i gitarama pravili buku.

Na mnogim se mjestima mogao čuti i povik, "Ua lopovi", a prosvjednici nisu ostali dužni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kojemu su pogrdno skandirali.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" spomenutu je akciju zamislila kao svakodnevno događanje koje bi se održalo u 20:05 sati, odnosno odmah poslije akcije davanje podrške djelatnicima u zdravstvu koji se bore protiv pandemije koronavirusa.

Organizatori su u ponedjeljak navečer objavili da se njihovoj akciji pridružio veći broj građanki i građana iz više od 30 srpskih gradova. "Ljudi su sa svojih balkona i prozora bukom, glazbom, trubama i zviždaljkama te udarcima u posuđe poručili da će se boriti za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju", rekli su organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:46