MJESEC PONOSA

VIDEO: U INAT TRUMPU YouTuber kupio američki gradić i preimenovao ga u Gay Hell: 'Jedine zastave koje se smiju vijoriti su one LGBTQ zajednice'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2019. u 18:34

TWITTER

 

Zvijezda YouTubea Elijah Daniel kupio je gradić Hell i preimenovao ga u Gay Hell, dopustivši da se vijore samo zastave duginih boja u znak protesta protiv odluke predsjednika Donalda Trumpa da američkim ambasadama zabrani da izvjese zastave LGBT zajednice u Mjesecu ponosa.

Kalifornijski komičar i reper pod pseudonimom Lil Phag objavio je na Twitteru fotografiju ispred znaka na ulazu u grad s opisom "Dobrodošli u Gay Hell, histerični grad u Michiganu".

- Od danas sam vlasnik Hella u Michiganu, kupio sam cijeli grad - tvitao je s profila koji ima 600.000 pratitelja.

- Moj prvi potez kao vlasnika bila je promjena imena grada u Gay Hell, Michigan. Jedine zastave koje se smiju vijoriti su zastave LGBTQ zajednice.

 

Bijela kuća nije dopustila američkim ambasadama da izvjese zastave duginih boja što je potaknulo neka izaslanstva i državne guvernere da objave fotografije ureda ukrašene zastavama i barjacima duginih boja.

Glasnogovornica glavnog državnog tajnika Mikea Pompea, koji se protivi istospolnim brakovima, potvrdila je zabranu prošloga tjedna.

- Stajalište države jest da se s jarbola mogu vijoriti samo američke zastave - rekla je Morgan Ortagus na konferenciji za novinare.

Tvrtka za prodaju nekretnina Re/Max Commercial oglasila je prodaju Hella za 900.000 dolara.

Daniel je na jedan dan u 2017. postao gradonačelnik Hella i u jednom od turističkih letaka objavio kako je zabranjen ulazak heteroseksualcima.

- Želimo zabraniti dolazak u naš grad heteroseksualnim prijetnjama protiv kojih se borimo - tvitao je komičar i YouTuber.

- Heteroseksualci koji dolaze u naš grad se razmnožavaju, imaju više heteroseksualne djece koja mogu preuzeti naša zakonita gay radna mjesta (...). Hvala vam na suradnji u ovim teškim vremenima, zajedno ćemo opet učiniti Hell velikim - napisao je Daniel.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo