KLJUČNA OSOBA NAPADA

VIDEO: UHIĆEN BOMBAŠ IZ BANGKOKA? Bježao kroz džunglu, priveden u Kambodži: 'Stranac je, pričamo s njim na engleskom'

Neimenovani stranac priveden u utorak na kambodžanskoj granici jako podsjeća na osumnjičenika za bombaški napad u Bangkoku u kojem je poginulo 20 osoba, a ranjeno 131, priopćile su tajlandske vlasti. Ovo je već druga osoba koju se sumnjiči za povezanost s napadom. U subotu su vlasti također objavile da 'imaju bombaša'.

Iako su privedenog muškarca, koji je u Bangkok dovezen iz provincije Sa Kaeo, odbile definitivno optužiti za bombaški napad, policijski glasnogovornik Prawut Thavornsiri kazao je medijima kako je riječ o 'ključnoj osobi' koja je sigurno dio mreže počinitelja napada 17. kolovoza kao i neuspjelog pokušaja na molu Sathorn dan kasnije.

Prawut je istaknuo kako sumnjivca ispituju na engleskom u vojnom kampu u Bangkoku. DNK i slična forenzička testiranja bi također mogla biti provedena u pokušaju da ga se direktno poveže sa smrtonosnim bombaškim napadima.

Policija planira i dovesti svjedoke koji će pokušati smjestiti sumnjivca na raskrižje Ratchaprasong na dan napada.

Izvor unutar policije navodi kako je osumnjičenik priveden unutar Kambodže u ponedjeljak te je danas predan tajlandskim vlastima. Dodaje se i kako je muškarac putovao prema Phnom Penhu, glavnom gradu Kambodže.

Odmah po privođenju ispitan je u vojnom kampu Aranyaprathet nakon čega je helikopterom dovezen u Bangkok.

Na današnjoj novinskoj konferenciji Prawut nije želio otkriti ime sumnjivca. U sklopu policijske istrage zovu ga 'Yusufu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:12