PREPAD NA TERORISTA

VIDEO: UZBUNA U GRADU KOJI ĆE UGOSTITI VIŠE OD PET TISUĆA HRVATA! Specijalci ubili militanta Islamske države koji je kalašnjikovom pucao po policiji

 
 Screenshot / YOUTUBE

Agenti Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije (FSB) i pripadnici ruske policije oružano su se sukobili s navodnim džihadistom u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu, mjestu gdje će hrvatska nogometna reprezentacija odmjeriti snage s Argentinom na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu, piše Daily Mail.

Do oružanog je sukoba došlo kada su policajci navodno zaustavili džihadista kako bi mu provjerili dokumente. On je tada na njih otvorio vatru i ozlijedio trojicu. Džihadist se potom dao u bijeg te je utočište potražio u svom iznajmljenom stanu.

Agenti FSB-a i policajci su mu vrlo brzo ušli u trag te su ga prema svemu sudeći ustrijelili i ubili kada se odbio predati. Čin ulaska agenata u stan džihadiste dokumentiran je videom, a na njemu se može vidjeti da je muškarac koji je napao policajce u svom posjedu imao kalašnjikov.

FSB trenutno radi na identifikaciji muškarca koji je otvorio vatru na njegove agente u Nižnjem Novogorodu, međutim, ako je vjerovati novinskoj agenciji Islamske države, muškarac je bio pripadnik ISIS-a. "ISIS-ov ratnik je izveo napad u kojem su u Nižnjem Novgorodu ozlijeđena tri ruska policajca", stoji u poruci koju je u nedjelju poslao Telegram kanal Xalifat Xalifat.

Glasnogovornik FSB-a je rekao da je nepoznata osoba napala policajce te da je poslije napada pobjegao u zagradu u ulici Akademika Pavlova. "Muškarac se zabarikadirao u jednom od stanova te se nije predao kada su mu policija i FSB dali tu mogućnost. On je potom na njih otvorio vatru. Kao rezultat toga, muškarac je neutraliziran, a tri su policajca ozlijeđena", rekao je.

Podsjećamo, u Nižnjem će Novgorodu hrvatska nogometna reprezentacija 21. lipnja odigrati utakmicu protiv Argentine. Svjetsko prvenstvo otvaramo 16. lipnja u Areni Baltika u Kalinjingradu protiv Nigerije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:32