MEĆAVA

VIDEO: 'VJETAR JE BIO BLAG, SNIJEG JE LAGANO PADAO, ALI U ROKU DESET MINUTA SVE SE PROMIJENILO!' Velika drama usred snježne apokalipse u Srbiji

 
 Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Bračni par i petero male djece punih je devet sati bilo zarobljeno u snijegom zametenom automobilu na cesti Duga Poljana - Sjenica u Srbiji. Spašeni su gotovo u posljednji trenutak, promzrli i preplašeni, a i sami su novinarima ispričali kako ne znaju bi li na hladnoći izdržali još sat vremena.

Drama je počela oko 15 sati u blizini naselja Brnjice. Ibrahim Krasnići, njegova supruga koja je u osmom mjesecu trudnoće i petero male djece od kojih najstarije ima 12, a najmlađe tek nešto više od jedne godine vozili su se cestom kada je počeo padati lagani snijeg.

- Ništa nije nagovještavalo da će doći do takvog nevremena. Vjetar je bio blag, padao je lagani snijeg, ali u roku od deset minuta sve se promijenile. Mećava, oluja... Veoma brzo je bilo nemoguće voziti, maknuo sam se sa ceste i zaustavio vozilo, nadajući se da će snijeg i vetar uskoro prestati kako bismo nastavili put kući – počinje priču Ibrahim za “Blic”, objašnjavajući da mu je supruga još uvijek pod stresom i nema snage pričati o svemu što je preživjela.

Vrata se nisu mogla otvoriti

Snijeg nije prestajao, vjetar je sve jače puhao, a obitelj je počela hvatati nervoza. Poslije sat vremena snijeg je već napadao do automobilskog prozora.

- Goriva sam imao, ali se auto počeo gasiti, nisam mogao ugrijati kabinu. Djeca su se počela tresti od hladnoće, plaču, trudna supruga također. Pokušavao sam ostati pribran, hrabrio sam ih i govorio da će uskoro naići netko i – govori Ibrahim, boreći se sa kašljem.

Prolazili su sati, a oko ponoći Ibrahim i njegovi najmiliji već su počeli gubiti nadu u spas.

- Bilo je ledeno hladno, sve smo teže disali i djeca su ostajala bez zraka. U jednom trenutku sam odlučio izaći iz automobila kako bih pješke potražio pomoć, ali nisam mogao otvoriti vrata. Iz sve snage sam ih udarao rukama i nogama, pokušavao da ih otvorim, ali bez uspjeha – kaže on.

Nakon devet sati u zatrpanom utomobilu, a sat vremena poslije ponoći, ispred “opela” pojavili su se vatrogasci.

- Sam bog ih je poslao, jer ne vjerujem da bismo izdržali još pola sata ili sat. Da nisu došli, teškobismo mi danas pričali. Očistili su snijeg oko auta i jedno po jedno nas izvukli i prebacili do policijske stanice u Dugoj Poljani gde smo se malo ugrijali. Danas smo prehlađeni i bolesni, ali hvala im, živi smo – dodaje Ibrahim, javlja Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:40