ZABUNI SE ČOVJEK

VIDEO: VUČIĆ DLAKU MIJENJA, ALI ĆUD NIKADA Predsjedniku Srbije potkrala se neugodna greška tijekom govora pred tisućama pristaša: 'Ups, ah, šta ćete'

 
Aleksandar Vučić (arhivska fotografija)
 Marko Djurica / REUTERS

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sinoć je u Novom Sadu održao govor na proslavi 11. obljetnice osnivanja SNS-a.

Vučić je govorio pred više tisuća svojih pristalica, ali u jednom dijelu govora potkrala mu se prilično neugodna, iako bi neki rekli - očekivana greška. Naime, lider SNS-a je svoju sadašnju stranku, SNS, zamijenio za svoju nekadašnju stranku - radikale, koje i danas vodi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

- Najvažnije je da svi ljudi razumiju, da ni ja, ni vi koji ste u Srpskoj radikalnoj... ups, ah... šta ćete - rekao je Vučić, prije nego ga je vojska poslušnika prekinula pljeskom.

I dok su gotovo svi mediji u Srbiji očekivano ignorirali ovaj lapsus predsjednika, na Twitteru je ubrzo osvanula kratka snimka događaja. Naravno, popraćena je i nizom komentara korisnika, od kojih su mnogi primijetili kako je Vučić "konačno rekao istinu".

Inače, SNS je nastao upravo odcjepljenjem od Srpske radikalne stranke, kad su 2008. godine Toma Nikolić i Vučić nominalno okrenuli leđa Šešelju pa se za nekoliko godina dočepali vlasti. U međuvremenu je Vučić "sklonio" Nikolića i preuzeo apsolutnu vlast u stranci, koja je u međuvremenu nabujala na više od 700.000 članova, ali i cijeloj Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:15