APOKALIPSA SUTRA

VIDEO Zastrašujuća vizija iranskog nuklearnog napada na Izrael: Pogledajte jezivi apokaliptični secenarij!

Izraelski filmaš Ronen Barany snimio je jezivo uvjerljivi scenarij iranskog nuklearnog napada na Izrael koristeći ručnu kameru i digitalne efekte

Datum je veljača 2013, i prepoznatljive 'gljive' nuklearnih eksplozija dižu se iznad Izraela dok ratni zrakoplovi zuje po nebu. Ova jeziva apokaliptična vizija stavljena na YouTube pod imenom "Posljednji dan Izraela" (Israel's Last Day) u kratko je vrijeme skupila više od 180,000 klikova.

Ovaj petminutni uradak izraelskog filmaša Ronena Baranya smjesta je polarizirao javnost – dok ga neki smatraju upozorenjem što će se dogoditi ukoliko Iran ne prekine svoj nuklearni program, drugi ga smjesta otpisuju kao beskrupuloznu Izraelsku propagandu.

"Hitleru je trebalo pet-šest godina da izbriše sa zemlje šest miliona Židova,“ Barany komentira svoj video. „Ahmedinedžad će isto to učiniti u pet-šest minuta, sa jednom do dvije bombe. Iz tog razloga želim probuditi cijeli svijet.“

U jezivom filmu, vidimo zamišljeni početak nuklearnog napada na Izrael, koji se doima zastrašujuće autentično, kao da je uistinu amaterska snimka nastala usred panike i šoka prvog nuklearnog napada u 21. stoljeću.

Trenutna ispitivanja javnog mišljenja u Izraelu pokazuju da se većina Izraelaca boji potencijalne prijetnje koju bi predstavljao Iran naoružan nuklearnim oružjem. S druge strane, mišljenja su podijeljena o tome da li je preventivni napad na Iran pravo rješenje, te za sada većina građana preferira diplomatsko rješenje problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:04