JIM DELLIGATTI

VJEROJATNO NE ZNATE NJEGOVO IME, NO U NJEGOVOJ SU KREACIJI UŽIVALI MNOGI Umro tvorac čuvenog Big Maca, evo zašto ga je nazvao baš tako

 Screenshot YouTube

Tvorac čuvenog Big Maca James 'Jim' Delligatti (98) preminuo je u ponedjeljak u svom domu u Pittsburghu, javlja ABC News.

Popularni sendvič prvi put se pojavio na meniju McDonald'sa u Pittsburghu, kojem je voditelj bio upravo Delligatti.

Nakon što je prvo postigao lokalni uspjeh, direktori McDonald'sa preuzeli su njegovu ideju i predstavili Big Mac čitavoj Americi 1968. godine.

'Često su ga pitali zašto ga je nazvao baš Big Mac, a on bi odgovorio da mu je to ime zvučalo smiješno', rekao je Jimov sin Michael Delligatti.

Jim Delligatti je u jednom razgovoru prije desetak godina priznao kako se McDonald's isprva protivio ideji, budući da su bili zadovoljni prodajom običnih hamburgera, pomfrita i shakeova. 'Nije im bilo do promjena', kazao je tada Delligatti.

Od tada je McDonald's prodao preko milijardu Big Macova u više od stotinu zemalja. Na 40. godišnjicu Big Maca iz McDonaldsa su objavili kako prodaju 550 milijuna Big Macova svake godine, ili ako vam je draže, otprilike svakih 17 sekundi prodaju po jedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:34