USKORO I S PUTINOM

Vučić u Moskvi: 'Rusija nas razumije'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.07.2014. u 23:32

Darko Tomaš/Cropix

MOSKVA - Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak u Moskvi da Srbija želi biti dio Europske unije, ali i očuvati odnose s Rusijom, prenijeli su mediji.

U izjavi za medije nakon susreta s predsjednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedevom Vučić je rekao i da su glede projekta Južni tok ostala još samo tehnička pitanja koja se brzo rješavaju.

"Rusija ima puno razumijevanje za Srbiju i njezina politička stajališta. Nikad nisam krio da Srbija želi biti dio Europske unije, ali da ni u najtežim trenucima ne želi narušiti dobre odnose s Ruskom Federacijom. Srbija je to pokazala djelom, ne riječima, i tako će se ponašati i ubuduće", rekao je.

Po riječima ruskoga premijera, Južni tok je ruski prioritet, što je postalo očito u svjetlu događaja u Ukrajini. "Mi smatramo da taj projekt ne treba politizirati. Pregovori sa srpskim partnerima potvrdili su njegovu važnost. Mi ćemo uskoro biti spremni za potpisivanje dokumenta i držim da će to značiti ulazak naših odnosa sa Srbijom u novu fazu", rekao je Medvedev.

Vučić je rekao kako Srbija podupire sve "mirovne" inicijative ruskoga predsjednika Vladimira Putina u svezi sa sukobom u Ukrajini.

Vučić je rekao da je Srbija imala "četiri molbe" i da joj se na sve četiri izašlo u susret te da sad ostaju tek neki tehnički detalji, ali nije ulazio u pojedinosti.

Srbijanski će se premijer u utorak sastati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Izdvajamo